Cinematograaf

Bonnaffé werd een tijdje aangenomen als filmmaker bij ‘Daskafilms’. Hij realiseerde begin jaren 80 een reeks films en documentaires op zowel 8, 16 en 35mm voor de bioscoop. Het gaat om De Leugen (1980), Journal Quotidien (1980), Mudra (1981) voor de dansschool van Béjart, L’entrevue(1982) kortfilm fictie, de making of van De Vlasschaard (1982), André Delvaux draait Benvenuta (1983) met interviews van Fanny Ardent, Mathieu Carrière & Vittoria Gassman, Ode aan het staal (Vroeger Sidmar, nu Arcelor Mittal) en de making of van Dust(1984) met interviews en getuigenissen van Trevor Howard, Marion Hansel en Jane Birkin.

Gepassioneerd door film maakte Thierry verschillende spots, documentaires & reportages om uiteindelijk zijn magnum opus te realiseren: GENT ANDERS BEKEKEN (2022).

Gent Anders Bekeken

Een zesdelige didactische documentaire film over verleden en heden van de rebelse stad aan de samenvloeiing van Leie en Schelde. Dit historisch filmproject biedt wat elke Gentenaar en minnaar van Gent wel eens wil zien, wars van toeristische reclamespotjes.

WO II Anders Bekeken

Een volgende film in samenspraak met Groep Herinnering is in de maak over de artsen tijdens de 2de wereldoorlog en hun rol in de politieke collaboratie & het verzet. Thema: de banden tussen Gent & Berlijn vóór en tijdens de 2de wereldoorlog.